latinica  ћирилица
05/12/2022 |  10:10 ⇒ 12:20 | Аутор: sputniknews.com

Роналдо је прошлост - Мбапе је стигао и Месија, а тек је почео!

Килијан Мбапе, француски репрезентативац, био је двоструки стријелац у побједи Француске над Пољском у осмини финала Мундијала.
Мбапе (Фото: EPA-EFE/Ali Haider) -
Мбапе (Фото: EPA-EFE/Ali Haider)

Новом феноменалном партијом Мбапе је показао зашто је најбољи играч на Мундијалу, а његовим бројкама може да се поклони чак и Кристијано Роналдо.

Како Мундијал у Катару одмиче, тако понестаје ријечи којима би се могао нахвалити Килијан Мбапе, момак рођен 1998. који већ игра на свом другом Свјетском првенству.

Као млада звијезда појавио се у Русији, а иако је и даље један од младих играча сада је у Катару већ међу искуснијим репрезентативцима.

Са нова два гола против Пољске, Мбапе је стигао до деветог гола на два Свјетска првенства.

Девет голова постигао је на 11 утакмица, и све то са 23 године.

Више пута је на Мундијалу затресао мрежу од Дијега Арманда Марадоне, Кристијана Роналда, Суареза, Зинедина Зидана, Нејмара, Тијери Анрија и многих других.

Има исти број голова као и Лионел Меси, а треба посебно подвући да има и три Свјетска првенства мање од славног Аргентинца што значи да нема сумње да је на путу да га престигне.

Вјероватно би то могао да уради већ у наредном утакмици, односно спектакуларном четвртфиналу гдје нас чека сусрет Француске и Енглеске.