latinica  ћирилица
05/12/2022 |  10:32 ⇒ 10:40 | Аутор: СРНА

Бањалука интересантна новогодишња дестинација

Смјештајни капацитети за дочек Нове године у Бањалуци попуњени су више од 80 одсто, што је чини интересантном новогодишњом дестинацијом, рекла је портпарол бањалучке Туристичке организације Бранка Бранковић.
Храм Христа Спаситеља у Бањалуци - Фото: РТРС
Храм Христа Спаситеља у БањалуциФото: РТРС

 Бранковићева је истакла да је велика заинтересованост за Бањалуку када је ријеч о предновогодишњој, новогодишњој и постновогодишњој ноћи.

Према њеним ријечима, туристичке агенције из Словеније најавиле су долазак великог броја гостију из ове земље.

Она је додала да су Словенци највјернији гости, а ове године очекују се и доласци из Црне Горе.

- Из Херцег Новог и Подгорице више од 200 Црногораца спрема се за прославу Нове године у Бањалуци - истакла је Бранковићева.

Према подацима Туристичке организације, прошле године у Бањалуци је током двије новогодишње ноћи боравило око 70.000 људи, а очекивања су да ће овај број бити премашен.

Предсједник Удружења угоститеља Републике Српске Жељко Татић изјавио је да су хотелски капацитети у Бањалуци већ попуњени.

- Имамо доста најава за долазак туриста из Хрватске и Србије. Новогодишњи програм који нуди Бањалука је интересантан и привлачи велики број туриста - рекао је Татић Срни.

Када је ријеч о цијенама, Татић је нагласио да је Бањалука много повољнија у односу на регион и остале градове у Српској, без обзира што су угоститељски локали луксуз, а не морање.

- Наше гостопримство и наша гастрономска понуда један су од разлога због чега људи долазе код нас - закључио је Татић.