latinica  ћирилица
05/12/2022 |  11:18 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Бањалучанима ће бити побољшано гријање (ВИДЕО)

Штаб за енергетску кризу у Бањалуци затражио је од Еко Топлана да свих десет котлова мора бити у максималном капацитету и да се испорука топлотне енергије повећа минимум за пет одсто како би се достигао предвиђени стандард.
Гријање - Фото: илустрација
ГријањеФото: илустрација

Тренутно се испоручује пет одсто мање енергије у односу на оно што би требало да буде у складу са нормативима, наведено је у саопштењу Градске управе.

Затражена је и смјена чланова Управног одбора Еко топлана.

Штаб за енергетску кризу засједаће за седам дана како би сагледао ефекте донесених мјера.

Подсјетимо, градоначелник Бањалуке ванредно је посјетио Еко топлане током чега је установљено да испорука топлотне енергије није задовољавајућа.

- Сада се испоручује пет одсто мање енергије у односу на оно што би требало да буде у складу са нормативима. То је довољно да људи буду незадовољни. Морали смо да видимо зашто се то дешава. Број рекламација на гријање у новембру био је највећи у историји града на Врбасу - износио је близу 1.400. Данас смо донијели одлуку да температура мора бити већа, да идемо на плус један степен и више од тога - да свих 10 котлова буде у маскималном капацитету – казао је градоначелник Бањалуке.