latinica  ћирилица
05/12/2022 |  12:36 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Пронађена и одузета дрога у Бањалуци и Лакташима; Два лица лишена слободе

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, радећи на спречавању чињења кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога, у дане протеклог викенда, лишили су слободе два лица иницијала Х.К. из Добоја и М.М. из Станара, саопштено је из ПУ Бањалука.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Приликом обављања редовних послова и задатака полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, извршили су криминалистичку обраду над лицем Х.Х. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, наводи се у саопштењу.

Полицијски службеници су 02. децембра 2022. године извршили контролу путничког возила марке Цитроен у којем се лице Х.К налазило као путник.

Током контроле лице Х.К. је покушало побјећи из возила, у чему је спријечено од полицијских службеника.

Приликом прегледа наведеног лица пронађена и одузета једна пвц врећица у којој се налазила бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин укупне бруто масе 0,91 грама, двије пвц врећице у којима се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе 8,03 грама, дигитална вага за прецизно мјерење, 21 таблета – капсула црвене боје у којој се налазио непознати садржај смеђе боје, упакована у бијелу пластичну кутију и једна таблета плаво - бијеле боје, наводи се у саопштењу.

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 04. децембра 2022. године, приликом обављања редовних послова и задатака, извршили су контролу путничког возила марке Голф којим је лице М.М. управљало.

Том приликом код лица су пронађене и одузете двије пвц врећице у којима се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе 51,16 грама, наводи се у саопштењу.

Над лицем М.М. је извршена криминалистичка обрада због постојања основа сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.