latinica  ћирилица
05/12/2022 |  12:55 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

Град Добој - један од велики туристичких потенцијала БиХ и Балкана

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је да је град Добој почаствован тиме што га је часопис Форбс примијетио као један од великих туристичких потенцијала, не само БиХ него и цијелог Балкана.
Тврђава Добој - Фото: РТРС
Тврђава ДобојФото: РТРС

- Уредник часописа је, истражујући туристичке дестинације, констатовао да су Дубровник и Сплит исфорсирани као мегапопуларне дестинације, а да у ствари постоји још неколико изузетних тачака које заслужују пажњу. Уз градове као што Варна у Бугарској и Ниш у Србији, на истраживачкој мапи су се нашли Мостар, Требиње, и на шта смо нарочито поносни, наш Добој - навео је Јеринић за Срну.

Он је нагласио да је поменуто да Добој има културно-историјске знаменитости, од античких времена до 20. вијека, али исто тако и прелијепу околину са уређеним излетиштима нетакнуте природе.

- Додаћу као домаћин града да смо свјесни богатства које имамо, али и да морамо доста тога уложити да бисмо створили прворазредну туристичку понуду. Добој је град добрих људи и љубазних домаћина, Добој је град отворених врата и топлог срца, с тога добро нам дошли - рекао је Јеринић.

Амерички магазин Форбс објавио је листу најпотцјењенијих градова за посјету на Балкану на којој се налази град Добој из Републике Српске, који је, за све који истражују Српску, посебно атрактиван због тврђаве изграђене у 13. вијеку.

Магазин препоручује да након дана проведеног у истраживању добојске тврђаве и испробавања локалне кухиње у старом дијелу града, оближње Горанско језеро изазива посебну пажњу и пружа прилику посјетиоцима да пливају и испитују природу.