latinica  ћирилица
05/12/2022 |  14:00 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Стевандић: Бећировић подилази јавности у ФБиХ ради рејтинга

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да највећи политички капацитет у Српској има Милорад Додик због чега је неспорно да он и одређује састав делегације и шта ће људи који представљају Српску у име БиХ говорити на предстојећем самиту лидера ЕУ и земаља Балкана у Тирани.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

Коментаришући изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића да "представници нижих јединица немају овлашћења у вођењу спољне политике", Стевандић је рекао новинарима у Бањалуци да се ради о једном малом политичком спину који је лишен политичке реалности.

Стевандић каже да разумије Бећиревићеву потребу подилажења јавности у ФБиХ, јер сви добију рејтинг када нападну Додика.

Он је подсјетио да је Додик предсједник највеће политичке партије у Републици Српској који је добио највише гласова и има највећу посланичку групу и највише мјеста у Влади Републике Српске.

- Додик ће имати и највише мјеста у Савјету министра, као што има и у Парламентарној скупштини БиХ гдје сам са њим у добрим коалиционим односима - истакао је Стевандић.

Реагујући на изјаву предсједника Републике Српске Милорад Додик да ће са предсједником Србије Александром Вучићем ускладити заједнички став о учешћу на самиту лидера ЕУ и земаља Балкана у Тирани, Бећировић је рекао "представници нижих јединица немају овлашћења у вођењу спољне политике".