latinica  ћирилица
05/12/2022 |  14:37 ⇒ 17:09 | Аутор: РТС

Вучић: Идем на самит у Тирану, борићу се за интересе нашег народа (ВИДЕО)

Идем у Тирану на самит ЕУ и земаља Западног Балкана како бих се борио за интересе српског народа, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC)

Одговарајући на питање новинара након војне вјежбе у Никинцима да ли ће ићи у Тирану Вучић је рекао да је разговарао са свим својим сарадницима, премијерком Србије Аном Брнабић и предсједницима и премијерима више земаља.

- За мене је веома тешко да разумијем тај језик двије стране. Притом ништа нисмо урадили, гледамо како живу главу нашем народу да сачувамо. То је изазвало јед, гњев и бијес, али закључак је сљедећи - нисам сигуран, али свакако ће некакве користи бити од мог одласка у Тирану. Ако не бих отишао можда и не би било користи, али би било велике штете за Србију - рекао је Вучић.

Додао је да ће у Тирани бити и доста добрих ствари за грађане – да немају додатне услуге плаћања роминга кад оду у Њемачку, Француску, као и да имају "обавезе захвалности" и због 165 милиона које ће Србија добити за енергетику.

- Без обзира на то што је тема Западни Балкан, и што ће 20 њих говорити о санкцијама Руској Федерацији и о проблему Космета на неадекватан начин, можда су моји сарадници у праву кад кажу да ће макар један одговор чути - рекао је Вучић.