latinica  ћирилица
05/12/2022 |  20:59 | Аутор: Агенције

Далић: Јапанци су нас потцијенили

Ово је историјски резултат, мислим да смо добро и борбено одиграли, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић након утакмице са Јапаном.
Златко Далић (Фото: EPA-EFE/Neil Hall) -
Златко Далић (Фото: EPA-EFE/Neil Hall)

Фудбалска репрезентација Хрватске побиједила је данас, на стадиону "Ал Јаноуб", селекцију Јапана у осмини финала Мундијала након бољег извођења пенала (3:1), пошто је резултат био неријешен (1:1) послије 120 минута игре.

- Велики је резултат ући међу најбољих осам репрезентација свијета. Првих пола сата смо имали контролу, али смо сами себе довели у проблеме. Јапанци су нас потцијенили и то им је била грешка. Мислили су да ће лако против нас. Никад не потцјењујте Хрвате. Примили смо гол из прекида, што нисмо јако дуго. Тај нас је гол унередио - изјавио је Далић за ХРТ.

Лука Модрић је истакао да његова екипа не може да игра без драме.

- Срећни смо јер смо прошли. Јапанци су стварно незгодни. Одлично трче. У првом дијелу смо имали добре шансе које нисмо искористили. Ипак смо опет показали карактер и дошли до пенала. Скидам капу Ливаковићу, показао је да је сјајан голман. Ко год дође, с нестрпљењем очекујемо утакмицу. Бићемо тамо бољи него данас - закључио је Модрић.