latinica  ћирилица
06/12/2022 |  11:21 | Аутор: СРНА

Илић: Потез ЦИК-а показивање моћи

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Младен Илић оцијенио је да је одлука ЦИК-а да призна спорни 12. глас за ПДП-овог делегата Ненада Вуковића за Дом народа парламента БиХ, срамна, да поништава изборну вољу, те да ЦИК показују неку врсту моћи коју у овом моменту има, изразивши наду да је неће још дуго имати.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

Илић је у изјави Срни истакао да се овом јучерашњом одлуком ЦИК-а поништава све оно што су грађани бирали претходних мјесеци, сву изборну кампању, сам дан избора, па и онај период послије.

- Овако нешто је наставак срамног дјеловања једне, слободно ћу рећи, политичке организације - рекао је Илић.

Он је истакао да су сви јасно видјели да је спорни листић неважећи, те да је била јасна инструкција да се гласа у квадратић поред имена партија.

- Неко је одлучио да комплетну партију прекрижи, мислим да је самим тим дао пуно већи, да тако кажем ефекат, шта стварно мисли о тој партији, него што је имао некакву тенденцију да тој партији да глас. На све то ЦИК је донио овакву одлуку и као што видимо ућемо у неку врсту жријебања за тог делегата - рекао је Илић.

Он сматра да је смијешно да одједном власт у држави одлучује жријебањем и извлачењем куглица, те да је тако нешто неприхватљиво.

Илић је додао и да, на неки начин, постаје смијешна реакција опозиције према којој је ЦИК пријеподне, како они кажу, криминална институција, а након тога подржавају њихове одлуке.

Илић је изразио наду да се овакве ствари неће дешавати у будућности.

- Нама слиједи правна борба за оно што је реално СНСД и коалиција добила на овим изборима. Свакако да постоје одређени кораци које ће и СНСД као партија предузети у наредном временском периоду и надам се да ће ЦИК повући овакву једну, заиста срамну одлуку - истакао је Илић.

ЦИК БиХ је јуче признала спорни 12. глас за ПДП-овог делегата Ненада Вуковића што значи да ће о петом делегату из Републике Српске у Дому народа парламента БиХ одлучивати жријеб. /крај/