latinica  ћирилица
06/12/2022 |  11:25 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Цвијановић се предсједником Кипра; Oчекујемо да БиХ до краја године добије кандидатски статус (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је предсједнику Републике Кипар Никосу Анастасијадису данас у Тирани да се нада да ће БиХ до краја године добити кандидатски статус за чланство у ЕУ, те да ће на путу ка том циљу имати подршку Кипра.
Цвијановић са предсједником Кипра - Фото: РТРС
Цвијановић са предсједником КипраФото: РТРС

 - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва упознала је саговорника о актуелним политичким приликама у БиХ, изразивши очекивање да ће процес имплементације изборних резултата бити брзо и ефикасно окончан на свим нивоима власти - нагласила је Цвијановићева.

Током састанка, на маргинама самита ЕУ-Балкан у Тирани, разговарано је и о процесу европских интеграција, саопштено је из Предсједништва БиХ.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

На састанку је констатовано да су односи БиХ и Републике Кипар веома добри, те да постоји обострана опредијељеност ка даљем унапређењу економских веза и других облика сарадње.

Овом приликом српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ захвалила је предсједнику Републике Кипар на честитки поводом ступања на дужност, као и на позиву за посјету који је упућен тим поводом. 

Цвијановићева учествује на самиту ЕУ-Балкан у Тирани, гдје ју је дочекао албански премијер Еди Рама.

Она је заједно да лидерима земаља Балкана, као и предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом и предсједником Европске комисије Урсулом вон дер Лејен присуствовала потписивању декларације о ромингу између ЕУ и регионалних телеком оператера.

Цвијановићева се сусрела и са предсједником Србије Александром Вучићем

У оквиру билатералних сусрета на маргинама Самита Европска Унија - Западни Балкан, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Тирани и са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем о регионалној сарадњи, инфраструктурном повезивању земаља регије, као и о процесу европских интеграција Западног Балкана.

Цвијановић са Ђукановићем (Фото: РТРС)