latinica  ћирилица
06/12/2022 |  12:32 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Лукач организовао пријем за бањалучке полицајце (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач организовао је данас пријем за полицијске службенике бањалучке Полицијске управе захвљајујући чијем раду је у врло кратком року расвијетљено тешко убиство младића у Бањалуци.
Лукач удијелио захвалницу ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Лукач удијелио захвалницу ПУ БањалукаФото: РТРС

Лукач је уручио захвалницу бањалучкој Полицијској управи за брзи и ефикани рад на расвјетљавању овог случаја.

Министар је истакао да њихов рад доказује способност припадника МУП-а да се боре са најзахтјевнијим случајевима.

- Људи заслужују све похвале. Овакав рад је оно што говори о доброј организованости Полиције Српске да се бори и са оваквим дјелима - рекао је Лукач.

Додао је да је рад на случају био тежи због чињенице да полиција у старту није имала чак ни почетне информације, осим видео-снимка, јер ни убијени ни извршилац нису имали кривичних дјела, нити се радило о криминалном обрачуну.

Лукач је нагласио да полиција, захваљујући добром оперативном раду на терену, али и сарадњи МУП-а и локалних заједница у Републици Српској на успостављању видео-надзора, утврдила кретање извршиоца, дошла до свједока који су помогли да буде идентификован и ухапшен.

Начелник Полицијске управе Бањалука Милош Бркић рекао је да је ово тешког убиство изазвало велико узнемирење јавности, честитајући припадницима ове управе на његовом расвјетљавању, као и другим организационим јединицама МУП-а који су дали подршку.

Подсјећамо, двадесетосмогодишњи Ариел Богдановић убијен је ножем у петак, 2. децембра, увече у Бањалуци, а за његово убиство осумњичен је Далибор Мандић.

Мандићу је Окружни суд у Бањалуци одредио једномјесечни притвор због сумње да је убио Богдановића.