latinica  ћирилица
06/12/2022 |  13:21 ⇒ 13:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Нападнут Сали Бериша на протесту у Тирани (ВИДЕО)

На протесту опозиције у Тирани, дошло је до инцидента када је непознати мушкарац физички напао бившег предсједника и премијера Албаније Салија Беришу, преносе Репортери.
Сали Бериша (Фото архив: EPA/ARMANDO BABANI) -
Сали Бериша (Фото архив: EPA/ARMANDO BABANI)

Инцидент се догодио током протестне шетње коју је организовала Беришина Демократска партије(ДП), током Самит ЕУ-Западни Балкан, због, како су навели "одбране европских вриједности, које угрожава албански премијер Еди Рама".

На снимку који су објавили албански медији види се како је Беришу непозната особа ударила песницом у главу, након чега је лидер ДП пао на земљу.

Како преноси Јуроњуз Албаниа, Бериша је након напада наставио протест и рекао да га ништа на свијету не може побиједити.

- Нас, народ опозиције и народ побједе, ништа на свијету не може да побиједи, доле Еди Рама, доле злочинци, збацићемо вас. Ми смо данас овдје заједно да протестујемо против режима зликоваца и злочинаца - рекао је Бериша.

Влада је забранила прилазак мјесту гдје се данас одржава Самит ЕУ-Западни Балкан. Полиција није дала дозволу за данашњи протест опозиције, на коме су демостранти олупљени око ДС носили пароле усмјерене против владе премијера Едија Раме.

На транспарентима је између осталог писало “Европо, баци нам прслук за спасавање!“, и “Хоћемо демократију, а не стабилократију“.

На улицама Тиране ангажован је велики број припадника полицајаца и специјалцијалних полицијских јединица са опремом за разбијање демонстраната, преноси Јуроњуз Албаниа.

Бериша је раније рекао да на протесту неће бити нереда.