latinica  ћирилица
06/12/2022 |  16:01 ⇒ 20:17 | Аутор: СРНА

Кошарац: ЦИК контаминира изборни процес

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да Централна изборна комисија БиХ контаминира изборни процес у БиХ, с обзиром на чињеницу да у овом тијелу партиципрају људи из политичких партија, те напоменуо да моделирање изборне воље грађана неће бити дозвољено.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Покушали су да у Републици Српској контаминирају изборни прцес. Република Српска је спровела изборе у складу са свим демократским и европским стандардима, што потврђују извјештаји изборних комисија - изјавио је Кошарац данас новинарима у Бањалуци.

Кошарац каже да је избор делегата у Дом народа парламента БиХ спроведен у складу са позитивним законским процесима и неће бити дозвољено моделирање оваквог изборног процеса.

- Заштитићемо интересе Српске, што је наше елементарно право, и то значи да процесе морамо спроводити у нашим институцијама. Нећемо дозволити да се делегати у парламент БиХ бирају у ЦИК-у Сарајеву и зато изборни процес у Српској мора спроводити њена комисија - рекао је Кошарац.

ЦИК БиХ јуче је признао спорни 12. глас за ПДП-овог делегата Ненада Вуковића, што значи да ће о петом делегату из Републике Српске у Дому народа парламента БиХ одлучивати жријеб.