latinica  ћирилица
06/12/2022 |  16:36 | Аутор: РТРС

Аутомобили искључиво за потребе страних делегација и посјете представника Српске страним државама

Нови аутомобили Републичког протокола, о чијој набавци се говорило у појединим медијима, служиће искључиво за потребе и организацију посјета и превоз страних званичника и делегација, као и за одлазак представника Републике Српске у посјете страним државама, саопштено је из Републичког протокола Владе Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу, достављеном ради објективног и благовременог информисања јавности у вези са објавама у појединим медијима које се односе на набавку аутомобила Републичког протокола, истакнуто је да они, као новоформирана служба 2019. године у Влади Српске, обезбјеђују организацију свих важних догађаја у Српској.

Републички протокол, појашњавају у саопштењу, обезбјеђује и посјете страних званичника, страних привредних и културних делегација Српској, као и одлазак представника институција Српске у посјете и на обиљежавање важних датума у друге државе.

- Републички протокол је приликом организације догађаја био у прилици да изнајмљује аутомобиле што је изискивало одређене трошкове. На овај начин набавка нових аутомобила за потребе Републичког протокола оствариће додатне уштеде јер изнајмљивање аутомобила неће бити потребно - наводи се у саопштењу.

Из ове службе истичу да се ови аутомобили неће користити за свакодневне потребе и да ће искључиво служити за потребе организације догађаја у Српској и посјете догађајима у другим земљама.

Средства за набавку возила обезбијеђена су из буџетских средстава за јавне инвестиције за 2022. годину, а реализација набавке нових аутомобила започета је почетком љета и тренутно је у завршној фази.