latinica  ћирилица
06/12/2022 |  17:17 ⇒ 18:49 | Аутор: sputniknews.com

Вучић о најновијем приједогу ЕУ за дијалог са Приштином: Нису нам изашли у сусрет у најважнијем (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић прокоментарисао је данас најновији приједлог ЕУ за дијалог са Приштином, наводећи да у том предлогу нису изашли Србији у сусрет у оном што је најважније.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr)

- Нису изашли Србији у сусрет у оном што је најважније. Можемо о свему да разговарамо, ми смо и у усменом и у писаном облику ставили до знања шта су наше црвене линије - рекао је Вучић.

Вучић је рекао је да је сада, на сјеверу Косова, стање мирно, и да чека извештај из болничког центра у сјеверној Митровици, као и да косовска полиција никога није питала за улазак на сјевер, па чак ни Кфор.

На питање да ли је упознат са дешавањима на КиМ, рекао је да зна све шта се дешава. Он је новинарки из Хрватске указао да косовски полицајци по Бриселском споразуму само у сагласности са четири градоначелника могу да дођу на сјевер.

- Никога нису питали. Али рећиће да су поднијели оставке (српски полицајци), иако док се не изаберу други они врше дужност. Нису очигледно информисали ни Кфор. Покушали су да упадну у зграде општинских изборних комисија и грађани су се побунили - пренио је Вучић.

Казао је да је дошло до мањих сукоба и да су се онда повукле снаге косовске полиције. Нагласио је да и овај случај показује да је важно да се сачувају мир и стабилност.

Хрватској новинарки је честитао на побједи хрватске репрезентације на Свјетском првенству, али и додао да је навијао за Јапан.

- Иако сам навијао за Јапан честитам на пролазу даље - рекао је Вучић.
На питање што не честита хрватском премијеру, одговорио је да не може да честита Андреју Пленковићу.

- Не могу да честитам онима који некоме забрањују да положе цвијеће и вијенце - подвукао је Вучић.