latinica  ћирилица
06/12/2022 |  17:21 | Аутор: Агенције

Звезда: Надамо се да ће све проћи у фер и спортској атмосфери

Кошаркашки клуб Црвена звезда огласио се саопштењем у којем изражава наду да ће Партизан, који је организатор предстојећег дерби меча 12. кола Евролиге, обезбиједити све услове да ова утакмица протекне у спортском амбијенту. Први "вјечити дерби" београдских клубова у историји Евролиге биће одигран у четвртак од 20 часова и 30 минута у Штарк арени, а домаћин овог дуела биће Партизан.
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda) -
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda)

Црно-бијели су раније објавили да је на основу процјена и препорука безбједносних структура одлучено да на овој утакмици не буде навијача Црвене звезде.

Црвена звезда тврди да је као гостујући клуб дужна да изнесе "искључиво чињенице".

- Црвена звезда није имала било какву комуникацију са организатором утакмице о присуству својих навијача у "Штарк арени". По закону о безбједности и као закључак заједничког састанка безбједности на коме су у уторак присуствовали представници оба клуба, али и све надлежне службе задужене за безбједност, за организацију утакмице искључиво је одговоран домаћин - наводе из Црвене звезде.

Црвено-бијели истичу да нису добили никакав контигент карата за даљу дистрибуцију својим навијачима и додају да нису имали било какав контакт, који је, како тврде у овом клубу, уобичајен као формална или неформална комуникација евролигашких тимова у тим случајевима.

- Све одлуке о пуштању карата у слободну продају, па касније повлачење те одлуке, донио је искључиво и самостално Партизан. Црвена звезда нема никакву информацију о евентуалном организовању наших навијача и њиховом присуству овој утакмици. Зато све "информације", које се појављују у јавности тим поводом сматрамо тенденциозним, како би се потпуно непотребно подигла тензија пред ову утакмицу - додаје се у саопштењу Црвене звезде.

Српски и регионални шампион очекује да предстојећи меч прође у фер и спортској атмосфери.

- Све контрадикторне најаве Партизана као домаћина и предсједника тог клуба претходних дана, чине се као унапријед ограђивање од евентуалних инцидената на утакмици, и покушај пребацивања одговорности са организатора и његових навијача на присталице Црвене звезде - преноси се у саопштењу.

- За Црвену звезда предстојећи дуел је ништа друго до утакмица 12. кола Евролиге. Надамо се да ће Партизан организовати утакмицу у складу са правилима Евролиге, као и да ће присталице црно-бијелих спортски навијати и неће изазвати инциденте, угрожавати играче и стручни штаб Црвене звезде. Надамо да ће утакмици моћи да присуствују сви они који су купили карте за овај меч - истичу, између осталог, у Црвеној звезди.