latinica  ћирилица
06/12/2022 |  22:01 | Аутор: РТРС

Свечана академија - 120 година Привредне коморе Бањалука (ФОТО)

Свечаном академијом завршени су Дани коморе, који су организовани поводом 120 година од оснивања Подручне Привредне коморе Бањалука. Најуспјешнијим привредницима, јавним предузећима али и установама уручене су плакете. Велики јубилеј Подручној привредној комори Бањалука, честитао је и предсједник Републике Српске, Милорад Додик, истакавши да је Подручна привредна комора дала огроман допринос стварању бољих услова за рад, што значајно доприноси привредном и укупном напретку како Бањалуке, тако и цијеле Републике Српске.
Академија - Фото: РТРС
АкадемијаФото: РТРС

Бројне плакете уручене су привредницима, јавним предузећима, али и установама. Приједорска фирма са традицијом од 65 година постојања, једна је од оних која је за свој јубилеј, примила плакету привредне коморе.

- Што се тиче привредне коморе свако привредно удруживање је значајно и било које друге удруживање, размјењује  информације, добијамо податке ангажујемо се, интервенишемо код власти да се побољшају привредни услови, тако да је значајно постојање привредне коморе - нагласио је Дарко Здјелар из "Боснамонтажа" Приједор.

Позиционирање Привредне коморе као најзначајније институције која заступа интересе привреде, један је од циљева за будућност.

- Надамо се да ћемо у наредном периоду још више појачати своју улогу и своје капаците. Комора је незаобилазан фактор у креирању свих законских рјешења у Српској, и надамо се да ће тако у наредном периоду остати - поручио је Горан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бањалука.

Привредна комора - академија

Рад у циљу унапређивања пословног амбијента у Републици Српкој, биће настваљен. Нови приједлози биће представаљени новој влади. Републичка Привредна комора са својим регионалним чланицама, важан је партнер Владе Српске у креирању економске политике и развоја Републике.

- Привредна комора у цијелини као асоцијација и све њене регионалне чланице су најважнији партнер Владе Републике Српске у креирању економске политике, и економског развоја Српске. Ми имамо континуирану сарадњу откад постоји Српска, наравно ту је и Унија послодаваца као нас важан социјални партнер - истакао је Петар Ђокић, министар енергетике и рударства Републике Српске.

Подручна привредна комора Бањалука својим дјеловањем покрива 21 локалну заједницу, а њен циљ је да остане водећа институција у Републици Српској на пољу заступања интереса привреде Српске, промовисања и повезивања привреде, пословног образовања, информисања и пружања савјетодавних услуга.

Свечаној академији присуствовали су предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министара Сташа Кошарац, министри у Влади Српске, бројни други званичници, представници дипломатског кора, међународне заједнице, привредних комора, локалних заједница, те уважени привредници и јавне личности.