latinica  ћирилица
07/12/2022 |  07:38 ⇒ 08:33 | Аутор: sputniknews.com

Судар титана: Јокић солидан, Дончићев трипл-дабл (ВИДЕО)

Никола Јокић, српски кошаркаш и најбољи играч НБА лиге, није постигао уобичајено велики број поена у утакмици против Даласа, али је и даље био један од важнијих фактора за игру Нагетса који су изгубили код куће резултатом 116:115.
Дончић и Јокић (Фото: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO) -
Дончић и Јокић (Фото: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO)

Послије дуго очекиваног судара Николе Јокића и Луке Дончића, Словенац може да буде задовољнији јер је однио и побједу, као и већи број поена. Српски ас уписао је 19 поена, уз осам скокова и исти број асистенција, док је Лука остварио трипл-дабл са 22 поена, десет скокова и 12 асистенција.

Денвер је предност имао током јако малог дијела утакмице и било је јасно да Маверикси диктирају темпо. У посљедњој дионици мирисало је на већу драму јер је Брус Браун тројком успио да преокрене резултат, али услиједила је је тројка Доријана Фини Смита која је одлучила побједника.

Дончић је водио Далас ка побједи са четири тројке, али је његов саиграч Тим Хардвеј погодио чак шест шута за три поена и уписао 29 поена, чиме је био и најефикаснији играч на мечу.

Јокић је на паркету провео који секунд више од 34 минута, а у његовој екипи се највише истакао Арон Гордон са 27 поена, осам скокова и двије асистенције.

Денвер је тренутно пети, а Далас седми тим на табели Западне конференције.

На паркету је у ноћи између уторка и сриједе био и млади српски кошаркаш Никола Јовић који је у поразу Мајамија од Детроита (116:96) уписао пет поена и један скок.