latinica  ћирилица
07/12/2022 |  10:18 | Аутор: Агенције

Сантош: Немам никаквих проблема са Роналдом

Селектор португалске фудбалске репрезентације Португалије Фернардо Сантош демантовао је да је у сукобу са капитеном националног тима Кристијаном Роналдом и истакао да је са њим пријатељ годинама, преносе британски медији.
Фернандо Сантош (Фото: EPA-EFE/Rolex dela Pena, илустрација) -
Фернандо Сантош (Фото: EPA-EFE/Rolex dela Pena, илустрација)

Португалија је синоћ изборила пласман у четвртфинале Свјетског првенства у Катару, пошто је у осмини финала савладала Швајцарску резултатом 6:1.

Гомеш је одлучио да у стартну поставу уврсти Гонзала Рамоса, који је постигао три гола, док је Роналдо остао на клупи за резерве.

Он је ушао у игру тек у 74. минуту.

Објашњавао сам то раније, нећу поново да објашњавам. Они су различити играчи, рекао је Сантош на питање новинара зашто Роналдо није био у стартној постави.

- Нема никаквих проблема између мене и нашег капитена. Пријатељи смо годинама. Тренирао сам га у Спортингу када је имао 19 година. Неке ствари на нас не утичу, увијек смо имали близак однос. Он је дао сјајан примјер као капитен. Из моје перспективе Кристијано је и даље врло важан играч за португалску репрезентацију - додао је Сантош.

Он је истакао да су португалски фудбалери играли концентрисано током читавог меча.

- Веома успјешно вече. Играли смо концентрисано током читавог меча. Била је сјајна игра, али сада је важно да се смиримо - изјавио је Сантош.

Португалија ће у суботу у четвртфиналу Мундијала играти против Марока.