latinica  ћирилица
07/12/2022 |  12:33 ⇒ 19:42 | Аутор: СРНА

Лучић пребачен у Тужилаштво

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић, који је ухапшен због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења, данас је из Агенције за истраге и заштиту БиХ пребачен у Тужилаштво БиХ, рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.
Милош Лучић - Фото: РТРС
Милош ЛучићФото: РТРС

- У току дана поступајући тужилац ће га испитати и одлучити о даљим корацима, да ли ће му бити предложен притвор или не - рекао је Грубешић за Срну.

Лучић, који је јуче ухапшен, осумњичен је за кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења, повезано са више коруптивних кривичних дјела којима је нанесена штета буџетским средствима БиХ и остварена незаконита имовинска корист за осумњиченог и њему блиске и повезане особе, саопштено је јуче из Тужилаштва БиХ.

- Проведеном истрагом прикупљени су докази да је осумњичени вршио грубе злоупотребе у области трошења средстава намијењених за репрезентацију, незаконито сервисирао возила код неовлаштених особа, вршио злоупотребе при запошљавању, као и низ других незаконитости које су обухваћене истрагом - навело је Тужилаштво.

Акцију хапшења Лучића спровели су полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту, уз асистенцију МУП-а Републике Српске, према налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.