latinica  ћирилица
07/12/2022 |  12:59 ⇒ 13:07 | Аутор: СРНА

Продужено важење регистрације возила са ознакама српских градова на Космету

Влада Србије усвојила је Уредбу о посебним условима важења регистрације моторних возила која имају регистарске ознаке градова и општина на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија, која ступа на снагу данас.
Јариње - Фото: ТАНЈУГ
ЈарињеФото: ТАНЈУГ

Према Уредби, која је усвојена на јучерашњој сједници, свим возилима са ознакама "КМ", "ПР", "ГЛ" и називима других српских градова на подручју Косова и Метохија биће продужена регистрација од сада па надаље, саопштено је из Владе Србије.

Прецизирано је да ће ова возила моћи, као и до сада, да се несметано крећу у саобраћају уз посједовање обавезне полисе осигурања и доказа о техничком прегледу возила не старијем од годину дана.

Влада Србије је одлуку донијела у складу са прописима о регистрацији моторних возила надлежних органа Србије, као и договором постигнутим у оквиру дијалога између Београда и Приштине о спречавању ескалације ситуације и наставку трагања за трајним рјешењем по питању регистарских таблица моторних возила на простору Косова и Метохије.

У саопштењу се наводи да је Влада 6. децембра усвојила и закључак о усвајању извјештаја о разговорима који су вођени 23. новембра у Бриселу са представницима привремених институција самоуправе у Приштини, уз посредовање ЕУ.