latinica  ћирилица
07/12/2022 |  15:07 | Аутор: Агенције

Звезда осудила смањење затворске казне убици Марка Ивковића

Кошаркашки клуб Црвена звезда осудио је одлуку турског суда, који је Адрију Акташу, убици навијача "црвено-бијелих" Марка Ивковића у Истанбулу смањио данас казну са 25 на 15 година затвора.
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda) -
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda)

Турски и српски медији пренијели су данас да је Акташу казна смањена на 15 година на основу повреда, које је задобио у инциденту пред утакмицу Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде у Евролиги одигране у Истанбулу 21. новембра 2014. године.

- Црвена звезда најоштрије осуђује овакву срамну одлуку којом појединци у турском правосуђу поново убијају Ивковића, истовремено и правду. Правду за злочин који се сада представља као некаква "самоодбрана родитеља" док је мучки ножем у леђа убадао Ивковића?! Да ли је неко у том суду размишљао данас о његовој породици? - питају у Црвеној звезди.

Ивковић је убијен прије нешто више од седам година у Истанбулу уочи утакмице Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде.

- Црвена звезда апелује на наше државне органе и представнике српске дипломатије да реагују на ову неправду у складу са својим оквирима и могућностима, посебно након вијести да су "адвокати убице" у сриједу у Истанбулу, да трагедија буде већа - захтијевали пуштање на слободу свог "клијента", јер је "одлежао своје"? За нас он није никакав "клијент" у неком правном или имовинском спору - већ "убица", који је некоме одузео живот! И то ће остати до краја свог живота! - закључује се у саопштењу Црвене звезде.