latinica  ћирилица
07/12/2022 |  16:48 | Аутор: СРНА

Напад на цркву у Мостару - напад на сигурност српског народа

Епархија захумско-херцеговачка и приморска поручила је данас да је пљачка Саборне цркве у Мостару својеврсни напад не само на храм Српске православне цркве, него и на живот, безбједност, духовни и културни идентитет српског народа у Мостару и Херцеговини.
Епархија захумско-херцеговачка - Фото: илустрација
Епархија захумско-херцеговачкаФото: илустрација

Уз најоштрију осуду вандалског чина пљачке Саборне цркве Свете Тројице, из Епархије су позивали јавност да покаже солидарност и одговорност реагујући на одговарајућу начин.

Свештенство, монаштво и вјерници ове епархије позвани су да на Светој архијерејској литургији пруже подршку мостарској Црквеној заједници.

Тим поводом ће у петак, 9. децембра, Света архијерејска литургија, којом ће началствовати епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, бити служена у Саборној цркви Свете Тројице у Мостару са почетком у 10.00 часова.

Саборна црква Свете Тројице у Мостару ноћас је поново опљачкана, девастирана и покидани су сви каблови за електричну енергију, рекао је раније данас старјешина Саборне цркве Душко Којић.

Он је истакао да страхује за своју, као и безбједност заједнице и тог светог храма, напоменувши да је ово 10. пут ове године да је опљачкана мостарска Саборна црква.