latinica  ћирилица
07/12/2022 |  17:30 ⇒ 17:39 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Запад користи људска права како би уништио суверенитет земаља

Доктрина људских права се користи у свијету како би се разрушио суверенитет држава и за подршку западној доминацији, изјавио је руски предсједник Владимир Путин на састанку са члановима Савјета за развој цивилног друштва и људска права.
Владимир Путин  (Фото:EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (Фото:EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Видимо да се доктрина људских права користи за рушење суверенитета земаља, како би се оправдала западна политика, финансијско-економска и идеолошка доминација - нагласио је руски предсједник.

Путин је подвукао да постојећи приступи међународних организација захтијевају свеобухватну анализу јер су почели да се користе за постизање сасвим других циљева који се не сматрају добрим.

Путин: Ријешићемо питање војне опреме

Председник Русије је обећао да ће ријешити и проблем са војном опремом војника.

- Што се тиче проблема са опремом, чини ми се, да је све већ ријешено. У случају да је потребно нечему посветити већу пажњу, молим вас да ми доставите додатне информације. Ријешићемо што је прије могуће - рекао је Путин.

Он је додао, да би подршка породицама мобилисаних такође требало да буде под будним оком државе.

- Рачунам на вашу подршку и вашу помоћ у регионима. То је света обавеза руководилаца свих нивоа и организација. Наравно, овдје, сигурно, постоји велики број питања. То се тиче и благовремених новчаних исплата, а помоћ је потребна и многим породицама мобилисаних. Рачунам на то да ће то бити наша заједничка и ефикасна борба - закључио је Путин.

Традиционални састанак Путина са члановима Савјета за развој цивилног друштва и људска права се сваке године организује прије Дана људских права, који се обиљежава у Русији 10. децембра.