latinica  ћирилица
07/12/2022 |  19:41 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Вујадиновић: Србија неће оставити без подршке српски народ у Мостару

Потпредсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Милимир Вујадиновић осудио је вандалски напад на Саборну цркву у Мостару и поручио да Србија неће оставити без подршке српски народ у том граду.
Милимир Вујадиновић - Фото: РТРС
Милимир ВујадиновићФото: РТРС

Вујадиновић је подсјетио да је прошле ноћи мучки и вандалски девастирана Саборна црква у Мостару, у чијој обнови су Влада Србије и предсједник Александар Вучић појединачно највећи донатори.

- Размјере штете су такве да ће бити тешко да се све врати у првобитно стање, те да се поново упале свјетла, зачују црквена звона и откуцаји сата на звонику, који је симбол града Мостара - рекао је Вујадиновић, који је и народни посланик.

Он је позвао надлежне да хитно пронађу виновнике, као и да у будућности узму у сталну заштиту један од најзначајнијих храмова Српске православне цркве на Балкану.

- Са друге стране, без обзира шта чинили и какве наде гајили, неће зауставити успехе Србије, а успјешна Србија и њен предсједник никада наш народ у региону, па тако ни у Мостару неће оставити без подршке - поручио је Вујадиновић.

Саборна црква Свете Тројице у Мостару ноћас је поново опљачкана, девастирана и покидани су сви каблови од електричне енергије, рекао је за Срну старјешина Саборне цркве Душко Којић.