latinica  ћирилица
08/12/2022 |  07:34 ⇒ 07:34 | Аутор: РТС

Богдановића издао шут у поразу Атланте од Никса, није славио ни Покушевски

Кошаркаши Њујорк никса побиједили су у "Медисон сквер гардену" Атланта хоксе 113:89, а српски кошаркаш Богдан Богдановић утакмицу је завршио са девет постигнутих поена. Изгубила је убједљиво и Оклахома од Мемфиса 123:102, уз десет поена Алексеја Покушевског.
Богдан Богдановић (Фото: илустрацијаPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Богдан Богдановић (Фото: илустрацијаPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Атланта хокси су рутински поражени у Њујорку, водили су само при резултату 2:0, а током највећег дела меча били су у великом заостатку.

Српски кошаркаш Богдан Богдановић, који се почетком децембра вратио на терен послије седам мјесеци опоравка од повреде, није имао своје вече.

Богдановић је за близу 25 минута на паркету забиљежио девет поена, два скока и једну асистенцију.

Из игре је погодио три шута из 16 покушаја, а није га служило његово најјаче оружје - шут за три поена. Десет пута је покушао некадашњи кошаркаш Партизана са дистанце, али ниједна лопта није прошла кроз обруч.

Никсе је предводио Џулијус Рендл, који је убацио 34 поена и ухватио и 17 скокова. Најбољи у екипи Атланте био је Треј Јанг са 19 убачених поена. Клинт Капела је забележио дабл-дабл учинак - 13 поена и 11 скокова.

И Оклахома Сити тандери су убједљиво поражени од Мемфис гризлиса 123:102.

Оклахома није успјела да се равноправно супротстави Мемфису, који је готово све вријеме имао предност, а меч је преломио у посљедњој четвртини, када је успио да побјегне до двоцифрене предности.

Српски кошаркаш Алексеј Покушевски је одиграо 22 минута за Оклахому, убацио је десет поена, уз два скока и четири асистенције.

Шеј Гилџс-Александер био је најефикаснији у редовима гостујућег тима са 26 поена и седам асистенција.

Код Мемфиса је Џа Морент убацио 26 поена, уз 13 скокова и 11 асистенција. Два мање додао је Дилион Брукс, док је Брендон Кларк уписао 17 поена и осам скокова.