latinica  ћирилица
08/12/2022 |  12:04 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Петровић: Понудио сам договор, али су одбили (ВИДЕО)

Срђан Петровић, власник винарије из Велике Хоче којој царинска служба самопроглашеног Косова намјерава да заплијени 42 тоне вина, рекао је данас да неће дозволити пљенидбу и да ће у том случају запалити и властити аутомобил на улици у знак протеста.
Срђан Петковић (Фото: Screenshot/Facebook) -
Срђан Петковић (Фото: Screenshot/Facebook)

Он је рекао да ће мјештани Велике Хоче извести аутомобиле на улицу како би блокирали пљенидбу.

- Њихова порука је јасна - желе да изврше притисак и да нас застраше. Кривица? Јесте кривица, платимо и идемо даље. У чему је проблем? - упитао је Петровић.

Петровић, који је данас разговарао са директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем, рекао је да је понудио нагодбу царинској слжби самопроглашеног Косова, односно да плати казну за дјело које му се ставља на терет.

Петровић је навео да је намјера да заплијењено вино, тачније 20 врста вина, буде помијешано у једну цистерну што је, како је рекао, неприхватљиво.

Подсјећамо, царинска служба самопроглашеног Косова донијела је одлуку о пљенидби око 42 тоне вина и ракије у власништву једне од најстаријих великохочанских српских породица - Петровић, која се традиционално бави производњом вина и ракија од грожђа.

Из царинске службе је саопштено да је Петровић осумњичен за утају пореза.

Мјештани Велике Хоче ноћ су провели испред домаћинства породице Петровић које инспектори из Ораховца трећи дан држе у блокади уз помоћ полиције и царине.

Мјештани су се окупили да заштите комшију, али и своје породице, страхујући да би им се исто могло догодити, јер им је виноградарство једини извор прихода.