latinica  ћирилица
08/12/2022 |  12:36 ⇒ 12:47 | Аутор: РТС

Тадић: Одлично је што нећемо мијењати селектора послије Мундијала

Фудбалер Ајакса и капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић изјавио је за српске медије да је одлично за екипу што ће Драган Стојковић остати селектор националног тима Србије након Мундијала у Катару.
Драган Стојковић Пикси (Фото: ФСС) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: ФСС)

Репрезентација Србија елиминисана је са Свјетског првенства у Катару у групној фази турнира. "Орлови" су заузели посљедње мјесто у Групи Г са једним бодом.

- Мислим да ће ово бити први пут послије дуго времена да ће остати исти селектор послије неког великог такмичења и то је одлично за екипу и за све у систему - рекао је Тадић.

Капитен репрезентације је истакао да је тешко дати праву оцјену будући да је било добрих, али и лоших ствари на терену.

- Постићи пет голова, највише у нашој групи је јако добар податак, али примити осам је јако много да би се прошло даље. У односу на приказано и учињено рекао бих да се налазимо негдје на средини што се тиче скале од један до пет - навео је капитен српске репрезентације.

Тадић је рекао да је репрезентација Србије цијели Мундијал одиграла лоше у одбрани.

- Дефинитивно нам је недостајало да се боље бранимо, наравно ту не мислим само на дефанзивне играче. Одбрана почиње од напада, а исто тако и напад од одбране. Али реално гледано, примали смо јако наивно голове и углавном смо имали минимум пет играча иза лопте што је добро. Међутим, морали смо да будемо боље постављени и да више комуницирамо између себе, да можемо одмах да одузмемо лопту. Мислим да је то једна од јако битних ставки коју морамо да поправимо - казао је Тадић.

Везни фудбалер је подсјетио да је Србија имала великих проблема са повредама играча те да је такво стање доста утицало на развитак у игри "орлова".

- Александар Митровић и Душан Влаховић нису одиграли утакмицу скоро мјесец дана, Филип Костић је био скоро двије недјеље без тренинга. Сигурно да играч мало испадне из ритма када се тако нешто деси и да му треба времена да се врати у прави ритам. Поготово ако мораш да играш 90 минута. Они су јаки момци и навикли су да играју и са боловима. Помогли су колико год су могли - истакао је Тадић, који је додао да ужива у игри и жели да помогне репрезентацији Србије и матичном клубу Ајаксу.

Репрезентација Србије у фудбалу нови циклус квалификација за Европско првенство почиње у марту наредне године.