latinica  ћирилица
08/12/2022 |  14:58 | Аутор: СРНА

Миливојевић: Неко очигледно жели да се Мостар врати у прошлост

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изјавио је да неко у Мостару очигледно жели да се овај град враћа у прошлост, јер напад на Саборну цркву није обична пљачка, ни нарушавање јавног реда и мира, већ много сложенија прича, те да надлежни то морају крајње озбиљно да схвате.
Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Велибор МиливојевићФото: СРНА

- Ово није обичан упад и пљачка, нарушавање мира, нажалост овдје је прича много сложенија. Гашењем свјетла на Саборној цркви, заустављање звона и сатова јасна је порука свима да неко жели у овом граду да се врати у прошлост. Нећемо то дозволити, обновићемо нашу цркву и нашу заједницу овдје - рекао је Миливојевић данас приликом обиласка Саборног храма.

Он је истакао да званичне институције и надлежни органи морају крајње озбиљно да схвате да ово није обична пљачка.

- Ако желимо да идемо у неко боље друштво, морамо починиоце извести пред закон, јер након оволико дешавања, након ружних натписа на гробљима, ако не добијемо починиоце бојим се да са правом можемо рећи да је цијело друштво такво - рекао је Миливојевић.

Он је додао да је подршка стигла од предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, те још много адреса.

- Објекти се морају заштитити. Били смо наивни, вјеровали да се у сваки вјерски објекат иде са поштовањем, али друга су времена. Ми се морамо организовати и урадити заштиту наших објеката. Вјерујем да ћемо имати подршку и помоћ - рекао је Миливојевић.

Саборна црква Свете Тројице у Мостару у ноћи између уторка и сриједе, 6. на 7. децембар, опљачкана је, девастирана и покидани су сви каблови од електричне енергије.

Ово је 10. пут ове године да је овај храм опљачкан.