latinica  ћирилица
08/12/2022 |  15:00 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Додику уручена награда "Капетан Миша Анастасијевић" за личност године (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику данас је у Бањалуци уручена награда "Капетан Миша Анастасијевић" за личност године.
Додику уручена награда за личност године - Фото: predsjednikrs.net
Додику уручена награда за личност годинеФото: predsjednikrs.net

Додику је награда уручена на свечаности "Од капетана Мише до Николе Тесле" у Културном центру Бански двор.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да престижна награда припада и његовим сарадницима и свима који су му били подршка у ономе због чега је изабран за личност године.

- Задовољан сам и срећан што сам ја избор за ову награду, захваљујем организаторима и онима који су ме изабрали за ову престижну награду - рекао је Додик.

Потпредсједник Владе Србије Синиша Мали добитник је награде "Капетан Миша Анастасијевић" за унапређење сарадње Србије и Републике Српске.

Због јачања сарадње Мађарске са Републиком Српском и БиХ уручена је награда амбасадору Мађарске у БиХ Кристијану Пошу.

Министру финансија Републике Српске Зори Видовић уручена је наведена награда због високог професионализма и стручности у раду државних органа.

Фото: predsjednikrs.net

Награде су уручене специјалисти физикалне медицине и рехабилитације из Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Сњежани Новаковић Бурсаћ и привреднику Младену Милановићу.

Добитници награде су градоначелник Добоја Борис Јеринић, шеф Одјељења интензивне његе и терапије Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске Весни Новаковић и предсједнику Привредне коморе Републике Српске Пери Ћорићу.

Награде су уручене и градоначелнику Градишке Зорану Аџићу, генералном директору "Вода Српске" Мирославу Миловановићу и директору компаније "Санино" Радовану Пазуревићу.

Добитници награде су и власник компаније "Тропик" Мирко Рисовић, предсједник подручне Привредне коморе Бањалука Горан Рачић, а најбољи пословни партнер је "ИРМ – Бор" из Зворника.

Награде су, такође, уручене предузећу "Металекс" из Прњавора, директору Завода за запошљавање Мирославу Вујичућу, професору Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци Маријани Каповић Соломун, Милијани Окиљ из Републичког завода за заштиту историјског и природног насљеђа и главном и одговорном уреднику "Гласа Српске" Борјани Радмановић Петровић.