latinica  ћирилица
08/12/2022 |  15:30 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Изабрано руководство Комисије за припрему избора Савјета министара (ВИДЕО)

Данас је изабрано руководство Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Предсједавајући Комисије је ХДЗ-ов Предраг Кожул, замјеници Сања Вулић из СНСД-а и Нихад Омеровић из странке Народ и правда.

Чланови Комисије очекују да ће Савјет министара бити формиран до краја године што је важно због усвајања буџета заједничких институција за наредну годину.

Потврђено је да је име Борјане Кришто, кандидата за предсједавајућег Савјета министар, достављено Предсједништву које има рок до 16. децембра да њену кандидатуру врати на потврђивање Комисији и Представником дому БиХ.

- Важно је рећи да је приједлог за предсједавајућег Савјета министара име Борјане Кришто отишло ка Предсједништву које има своје рокове, а када опет дође нама ми ћемо у року завршити свој дио посла - рекао је Кожул.

Оно што је позитивно и што охрабрује, каже Сања Вулић први замјеник Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ, јесте да ови разговори говоре да би се први пут у постдејтонској БиХ могло десити да заједничке институције буду сервис, а не препрека за реализацију многобројних пројеката како у Републици Српској, тако и у Федерацији и Брчко Дистрикту.