latinica  ћирилица
08/12/2022 |  15:30 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Вишковић: Почетком идуће године реализација више договорених пројеката са Свјетском банком

Премијер и мандатар за састав нове Владе Републике Српске Радован Вишковић и шеф Канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору Кристофер Шелдон истакли су данас да ће почетком идуће године почети реализација више договорених пројекта у сарадњи са Свјетском банком, укључујући и онај који се односи на подршку здравственом сектору.
Вишковић - Шелдон -
Вишковић - Шелдон

На састанку је изражена обострана спремност да се настави процес реструктурисања "Жељезница Републике Српске" и пројекта у вези са регистрацијом некретнина, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић је изразио очекивање да ће идуће године започети реализација и већ договорених пројеката са Свјетском банком у вези подршке новом запошљавању, подизања енергетске ефикасности објеката јавне инфраструктуре, водоснадбијевања и заштите од поплава, као и подршке малим и средњим предузећима.

Он се захвалио шефу Канцеларије Свјетске банке за досадашњу подршку, те нагласио да очекује да ће се ова сарадња наставити и идућем периоду, реализацијом већ уговорених пројеката.

Током састанка размотрене су тренутне активности на реализацији актуелних пројеката са Свјетском банком из више области, а разговорано је и о уласку у преговоре о потенцијалним, новим пројектима.