latinica  ћирилица
08/12/2022 |  17:04 | Аутор: СРНА

Бореновић: Открити одговорне за девастацију Саборне цркве у Мостару

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић осудио је вандалски чин девастације Саборне цркве у Мостару и позвао надлежне да озбиљно приступе откривању починилаца тог разбојничког дјела.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- Протиче други дан од вандалског чина девастације Саборне цркве у Мостару, а починиоци овог антицивилизацијског дјела нису откривени, што је недопустиво ако узмемо у обзир да је овај храм, који је и споменик културе, мета учесталих вандалских напада и морао је бити под посебном заштитом - рекао Бореновић.

Бореновић је истакао да је скрнављење православних светиња у ФБиХ, нажалост, већ дуго пракса у том дијелу БиХ, саопштено је из ПДП-а.

- Уз осуду овог вандалског чина, изражавам подршку свештенству и православним вјерницима у Мостару, те позивам надлежне да озбиљно приступе откривању починилаца овог разбојничког дјела, али и да се ухвате у коштац са проблемом учесталих напада на православне вјерске објекте у ФБиХ - поручио је Бореновић.

Саборни храм Свете Тројице у Мостару у ноћи између уторка и сриједе, 6. на 7. децембар, опљачкан је, девастиран и покидани су сви каблови од електричне енергије.

Ово је 10. пут ове године да је опљачкан овај храм.