latinica  ћирилица
08/12/2022 |  17:14 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Хлобењ: Очекивања да ће БиХ ускоро добити кандидатски статус у ЕУ

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић примила је акредитивно писмо новоименованог амбасадора Словачке у БиХ Романа Хлобења и том приликом захвалила његовој земљи за досадашњу подршку БиХ на путу ка ЕУ, уз очекивање да ће БиХ ускоро добити кандидатски статус.
Жељка Цвијановић и Роман Хлобењ - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић и Роман ХлобењФото: СРНА

Из Предсједништва БиХ је саопштено да је разговарано и о актуелној унутрашњополитичкој ситуацији у БиХ, с посебним освртом на убрзан процес формирања власти на свим нивоима.

Хлобењ је рекао да ће Словачка наставити да подржава БиХ на њеном европском путу, те изразио наду да ће БиХ средином децембра бити додијељен кандидатски статус.

- Током церемоније предаје акредитива изражено је задовољство добрим и пријатељским билатералним односима и чињеницом да између БиХ и Словачке нема отворених питања - истиче се у саопштењу.

Наглашено је да се односи двије земље у континуитету развијају, а да је уговорена сарадња квалитетна и садржајна у свим областима.

Током састанка било је ријечи и о регионалној сарадњи и инвестиционим пројектима.

Цвијановићева је пожељела амбасадору Роману Хлобењу успјешну мисију, те упутила позив предсједнику Словачке Зузани Чапутовој да посјети БиХ.