latinica  ћирилица
08/12/2022 |  18:38 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Храбри полицајци из Градишке, жртвујући свој, из хладне Саве спасили туђи живот (ВИДЕО)

Припадници Полицијске управе Градишка поново на висини задатака. Брзом интервенцијом у Бок Јанковцу спасили су једну особу и још једном потврдили да су, да би помогли другима, спремни жртвовати свој живот.
Полицајци из Градишке - Фото: РТРС
Полицајци из ГрадишкеФото: РТРС

Послије запримљене дојаве о нестанку лица у приградској мјесној заједници Бок Јанковац, полицајци Братислав Загорац, Славиша Којић и Александар Петровић кренули су у потрагу.

Дугогодишње искуство и поицијски инстикт одвели су их на простор одбрамбеног савског насипа у Мачковцу, гдје су пронашли лице за којим се трагало.

Мрак, блатњав терен и магла, отежали су акцију спасавања.

- Чули смо да се нешто дешава у правцу ријеке Саве. Одмах смо заједно сишли до мјеста и ту смо уочили лице  у промрзнутом и потхлађеном стању и неразговјетно је разговарало, јер је фактички било у бесвесном стању - прича Братислав Загорац, полицајац Полицијске станице Градишка.

- Нисмо се двоумили да уђемо у блато и да извучемо човјека коме је била хитно потребна помоћ јер су минуте и секунде одлучивале о његовом животу - додаје Славиша Којић, шеф смјене.

Спасавање унесрећеног посебно је оставило утиске на најмлађег члана полицијске патроле Александра Петровића.

- Био сам свјетан да ће се овако нешто кад тад десити и да ћу морати бити интервентан. Приликом тог догађаја уопште нисам размишљао да ли је то вода до кољена или је вода и блато преко струка и ушли смо сви заједно да помогнемо - навео је Перовић.

Послије извлачења на сигурно, унесрећени је возилом хитне помоћи превезен у Болницу Градишка. Овај храбри чин полицајаца, је још један доказ да су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске увијек у служби грађана.