latinica  ћирилица
08/12/2022 |  21:25 ⇒ 23:18 | Аутор: Агенције

Између 200 и 300 специјалаца ушло у сјеверни дио Косовске Митровице (ВИДЕО)

Између 200 и 300 косовских специјалаца до зуба наоружаних пјешице је, у пратњи бројних оклопних возила, ушло вечерас из правца јужне у сјеверни дио Косовске Митровице.
Полиција самопроглашеног Косова (фото:Tanjug arhiva) -
Полиција самопроглашеног Косова (фото:Tanjug arhiva)

Специјалци су се упутили у правцу Бошњачке махале, сазнаје Танјуг.

Грађани Сјеверне Митровице окупљају се на улицама, разговарају о свему што се дешава посљедњих дана, напето је, али без инцидената.

Косово онлајн наводи да су током вечери бачене и двије шок бомбе, али засад нема више информација о томе.

Дописник Радио Београда Иван Миљковић каже да је у Сјеверној Косовској Митровици мирно, али напето.

У близини Техничке школе окупило се стотинак грађана. Они су ту јер су узнемирени послије информације да је велики број специјалаца ушао у сјеверни део града. Чекају да виде како ће се ситуација даље развијати.

Дописник Радио Београда је у јужном дјелу Митровице, у тамошњој полицијској станици, примјетио два паркирана возила за разбијање демонстрација са воденим топовима, а у Бошњачкој махали две групе од десетак ненаоружаних полицајаца који су посматрали ситуацију.

Дио града у близини три солитера је бокиран, а грађани узнемирени због информација да су по ободима града распоређене специјалне јединице косовске полиције.

Косовска полиција саопштила је да ће у наредним данима повећати своје присуство на сјеверу Косова и додала да су "одржавање јавног реда, гарантовање безбједности, заштита живота и имовине свих грађана без разлике, међу њеним главним циљевима", преноси Газета експрес.

Косовски специјалци у Сјеверној Митровици (Фото:Скриншот Танјуг)

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић најавио је конференцију за новинаре у 23 сата.