latinica  ћирилица
08/12/2022 |  23:24 | Аутор: Агенције

Петковић: Куртијев циљ окупација сјевера КиМ (ВИДЕО)

Директор за КиМ Петар Петковић је на конференцији за медије рекао да је Аљбин Курти вечерас "наставио са противправним и насилним акцијама са циљем окупације сјевера КиМ".
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg) -
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg)

Наоружани специјалци косовске полиције у пратњи оклопних возила ушли су вечерас из Јужне у Сјеверну Митровицу.

- Према нашим сазнањима, преко 300 до 350 полицајаца, што патролних с панцирима, што припадника РОСУ са дугим цијевима, под пуном ратном опремом и оклопним возилима око 20.30 упали су на сјевер КиМ из правца Јужне Митровице ка Бошњачкој махали, па се распоредили и блокирали цијелу Косовску Митровицу, да би се коначно стационирали у мјешовитим насељима у сјеверном делу Косовске Митровице - Суви до, Брђани, Микро насеље, Три солитера и Бошњачка махала - рекао је Петковић.

Каже да је повод за упад полиције на сјевер ким наводно то што су Албанци који живе у мјешовитим срединама уплашени због дешавања на сјеверу КиМ. Петковић је рекао и да је Курти током самита у Тирани изазивао насиље и обрачунавао са Србима, желећи да изазове инциденте и да се насилно наметну противправни избори у четири општине.

- Београд ће размотрити повратак до 1.000 српских снага безбедности на Косово и Метохију по резолуцији 1244 - нагласио је Петковић.