latinica  ћирилица
09/12/2022 |  12:18 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

Српска листа: Терор и тиранија Куртија се морају зауставити

Српска листа најоштрије је осудила синхронизовани напад премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија на Србе и на сјеверу и на југу Косова и Метохије, са циљем њиховог протјеривања са вјековних огњишта.
Мјештани Велике Хоче испред домаћинства Петровић - Фото: РТРС
Мјештани Велике Хоче испред домаћинства ПетровићФото: РТРС

Српска листа саопштила је да "насртаји Куртијевих специјалаца на поштене српске породице у Великој Хочи, које тешком муком обрађујући своју земљу и хране своју децу и породице, као и упад у обданиште у Лепосавићу док деца спавају, представљају дело систематске кампање против српског народа, са циљем застрашивања, чиме се још више подижу тензије".

- Данас Куртијеви специјалци чизмама газе српски хлеб и гроздове које су наши грађани муком узгајали у нади да ће у миру моћи да опстану и живе поштено од свог рада, а својим оклопним возилима престрашују српску дјецу док су у вртићу, без икакве реакције међународних представника - упозорили су из Српске листе.

У саопштењу је наведено да терор којем је српски народ изложен на Косову и Метохији више нико не може да трпи и траже да међународна заједница мора најхитније да реагује и заустави лудило које влада у Приштини, а које може да изазове хаос.

- Тиранија и терор Аљбина Куртија се мора зауставити јер се његовим насилним акцијама и провокацијама мјесецима уназад угрожава мир, а то се не смије дозволити нити се смије прећутати - поручили су из Српске листе.

Око 300 специјалаца такозване косовске полиције у пратњи оклопних возила ушло је синоћ из правца јужног дијела Косовске Митровице у сјеверни дио града и распоредили се по ободу града.

Томе је претходила насилна пљенидба вина српској породици Петровић у Великој Хочи, као и упад специјалне полиције самопроглашеног Косова у круг српског обданишта "Наша радост" у Лепосавићу.