latinica  ћирилица
09/12/2022 |  15:51 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

"Заједнички одговорити на притиске и лажи" (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да ће веома брзо представници Српске и Србије покушати да креирају заједнички национални и народни одговор на притиске и лажи против српског народа у БиХ и на Косову и Метохији.
Милорад Додик  (Фото:Борислав Здриња) -
Милорад Додик (Фото:Борислав Здриња)

Додик је истакао да је већ рекао да неће прихватити било какав евентуални позив из Квинте, уколико би на састанку сједио представник Британије.

- Они су мешетари који су уништили стабилност српског народа кроз историју и они су највеће су штеточине за српски народ, а то показују и у БиХ и на Космету", рекао је Додик након сједнице Извршног комитета СНСД-а

Напоменуо је да је очигледно да странци креирају атмосферу кршења Резолуције 1244 на Косову и Метохији, прије свега земље Квинте предвођене САД и Великом Британијом, док су остале земље су трабанти, попут Италије и прате те политике јер не желе да се са њима компромитују због "неког Косова и позиције Србије".

- Зато је виљдиво да ини "билдају" мишиће и привременим властима у Приштини сада силом намећу рјешења која су неодржива за српску националну заједницу - рекао је Додик.

Додику је драго што предсједник Србије Александар Вучић одлучно брани интересе Срба на Косову и Метохији.

Послије квалфикација премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија на рачун Српске, Додик је истакао да представници Српске неће дозволити да грађани са личним картама такозваног Косова улазе у БиХ, без обзира што је нешто о томе договорено у оквиру Берлинског процеса.

Додик је подсјетио да Српска има више легитимитета него такозвано Косово, које није признало више од пола замаља у УН.