latinica  ћирилица
09/12/2022 |  15:56 | Аутор: СРНА

Усвојено више Правилника и одлука о улагања у граничне прелазе БиХ

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ данас је усвојио више подзаконских аката који се односе на примјену Закона о акцизама у БиХ, те одлука које се односе на вишегодишње пројекте намјењене за изградњу граничних прелаза.
УИО БиХ - Фото: РТРС
УИО БиХФото: РТРС

Усвојени су Правилник о измјенама и допунама Правилника о примјени Закона о акцизама у БиХ, те измјене и допуне Правилника о акцизним маркицама за дуванске прерађевине, алкохолна пића, воћну природну ракију, каву и вино, саопштено је из Управног одбора УИО.

У складу са прописаним законским роковима Управни одбор УИО данас је усвојио и Одлуку о компензаторној камати за раздобље 1. јануар 2023. до 30. јуна 2023. године, а ова камата је непромијењена и износи 12 одсто.

Сви ови подзаконски акти биће објављени у "Службеном гласнику БиХ" и на веб-страници УИО како би корисници могли бити упознати с новим прописима.

Управни одбор УИО подржао је на данашњој сједници мишљење на приједлог одлуке о утврђивању Царинске тарифе за 2023. годину коју предлаже Министарство спољне трговине и економских односа.

Управни одбор позитивно се изјаснио о програму рада за 2023. годину, а прихваћени су и извјештаји о извршењу буџета УИО за прошлу и првих шест мјесеци ове године, као и кориговани захтјев за додјелу средстава за УИО из буџета за идућу годину.