latinica  ћирилица
09/12/2022 |  17:07 ⇒ 17:08 | Аутор: СРНА

Петковић: Курти се руга правима српског народа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упозорио је данас да се премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти својим потезима и изјавама руга правима српског народа, али и Бриселском споразуму.
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- Хоће ли ико из ЕУ да реагује на овакво Куртијево шегачење са Бриселским споразумом и правима Срба? - питао је Петковић у објави на Фејсбуку.

Он је оцијенио да се Курти понаша бахато и показује да нико не може да га натјера да испуни преузете обавезе, због чега иде толико далеко да не само да неће да формира Заједницу српских општина, већ тај захтјев Београда назива дјетињастим.

- Јасно је да су за Куртија заштита живота и права Срба дјетињасти захтјеви, па зато није ни чудо што је јуче РОСУ полиција малтретирала дјецу у вртићу у Лепосавићу, породицу Петровић у Великој Хочи, а затим и цијели град Косовску Митровицу, коју су дугим цијевима покушали да блокирају и окупирају - указао је Петковић.

Петковић сматра да је очигледно да Курти насилно покушава да окупира српске средине, али да му то, како тврди, неће проћи.