latinica  ћирилица
09/12/2022 |  22:55 ⇒ 10/12/2022 | 07:48 | Аутор: РТРС

"Гаучоси" међу четири тима на планети (ФОТО)

Фудбалска репрезентација Аргентине пласирала се у полуфинале шампионата свијета у Катару.
Холандија-Аргентина (Фото: EPA-EFE/Noushad Thekkayil) -
Холандија-Аргентина (Фото: EPA-EFE/Noushad Thekkayil)

Изабраници Лионела Скалонија у четвртфиналном мечу били су успјешнији од репрезентације Холандије, након извођења једанаестераца, резултатом 4:3.

Резултат у регуларном времену утакмице био је неријешен 2:2.

Аргентина - Холандија (Фото:EPA-EFE/Abir Sultan)

Аргентинци су водили головима Молине у 35. минуту и Месија у 73. из пенала, да би Холанђани у финишу преко "резервисте" Вигхорста у 83. и 90+11. минуту стигли до изједначења и продужетака.

Дуго ће се причати о другом голу Холанђана, након "слободњака на фору" Купмајнерса, који је када су сви очекивали да шутира са 17 метара "гурнуо лопту по земљи" и шокирао Аргентинце, а нападач Бешикташа савладао Мартинеза.

У пенал серији Мартинез је одбранио ударце Ван Дајку и Бергхуису, а одлучујући погодак за пласман у полуфинале постигао је Мартинез.

Аргентина ће у полуфиналу, 13. децембра, играти против Хрватске, која је раније данас елиминисала Бразил послије пенала (1:1-4:2).

Сутра су на програму преостала два меча четвртфинала Мундијала, а састају се:

Мароко-Португалија (16.00)

Енглеска-Француска (20.00)

Свјетско првенство у Катару игра се од 20. новембра до 18. децембра, а титулу брани селекција Француске, која је у финалу Мундијала у Русији прије четири године била успјешнија од Хрватске са 4:2.