latinica  ћирилица
10/12/2022 |  08:06 ⇒ 08:49 | Аутор: РТРС

Данас преостали мечеви четвртфинала СП: Португал - Мароко и Француска - Енглеска

Данас ће бити одиграни преостали мечеви четвртфинала Свјетског првенства у фудбалу. Од 16 часова састају се Португал и Мароко, а од 20 часова Француска и Енглеска.
СП у Катару (Фото: EPA/Neil Hall) -
СП у Катару (Фото: EPA/Neil Hall)

Мароканци су начинили сензацију избацивањем Шпаније у осмини финала, а сада их чека и друга селекција са Пиринеја.

Селектор Марока Валид Реграгуи вјерује да његов тим може да начини још једно изненађење и савлада Португал у четвртфиналу Мундијала.

– Сто одсто смо спремни. Португал је фаворит, али била је то и Шпанија. Прихватамо улогу аутсајдера, међутим, желимо да направимо ново изненађење. Имамо слабости, то је јасно, само има их и сваки други тим. Можда их Португалци имају мање него други, ипак, анализирали смо их, спремили смо се, имамо план – истиче Реграгуи.

Једна од главних тема пред утакмицу је Кристијано Роналдо.

– Надам се да неће играти. Он је један од најбољих играча на свијету и бићу срећан ако не буде на терену - рекао је Реграгуи и поручио:

- Не представљамо ми само арапски свијет, него цијелу Африку. Стижу нам позитивни сигнали, осјећамо их, цијели континент је уз нас – каже селектор Марока.

Дерби четвртфинала Свјетског првенства је дуел браниоца титуле Француске и најврједније екипе Мундијала Енглеске. Биће то трећи окршај ових ривала у борбама за шампиона свијета, а претходна два припала су селекцији Француске.

Енглези су славили 1966. на путу до прве и једине титуле, као и 1982, иако тај тријумф није ништа значио јер је селекција три лава испала са турнира у четвртфиналној групи иако без пораза, док су Французи освојили четврто мјесто.

- Сигуран сам да ће се Енглеска припремити да се суочи са Мбапеом као што су то урадили наши претходни противници. Килијан је у позицији да направи разлику. Иако није имао најбољу игру у мечу против Пољске, ипак, питао се на терену. Имамо и друге играче који такође могу да се питају. Енглеска нема слабости. Све екипе имају предности, немају сви много слабости, али имају мање јаке тачке. Енглеска нас је видјела како играмо четири утакмице. На крају дана, морате да идентификујете области у којима мислите да можете да их нападнете - изјавио је селектор репрезентација Француске Дидије Дешан.