latinica  ћирилица
10/12/2022 |  08:41 | Аутор: СРНА

Финално вече избора за Мис Српске

 У Бијељини ће вечерас бити одржано финално вече избора Мис Републике Српске за Мис БиХ, најављено је из Туристичке организације града.
Избор за Мис Републике Српске (Фото: Facebook/Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta) -
Избор за Мис Републике Српске (Фото: Facebook/Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta)

На избору за Мис Републике Српске представиће се 30 дјевојака.

Директор Дирекције за избор Мис Републике Српске Стела Зубак Јовановић каже да се, поред физичког изгледа, у обзир узимају и интелигенција, волонтеризам, хуманост, познавање страних језика и остале способности.

- Циљ промотивне акције јесте да се укаже на важност локалног путовања, производње и куповине домаћих производа, како би се допринијело повећању конкурентности локалне привреде - истакла је Јовановићева и најавила да ће све дјевојке које се такмиче за титулу Мис Републике Српске боравити у Бијељини два дана и промовисати ову средину.

Предвиђена је посјета значајним туристичким центрима Етно селу "Станишићи", Бањи "Дворови", Градском парку, излетишту у Љељенчи, манастиру Тавна, Семберском салаша и ранчу "Танасић".

Овогодишњи избор биће одржан под слоганом "Наше је боље, купујмо домаће, путујмо домаће" с циљем промоције квалитетних домаћих производа и туристичких потенцијала Бијељине.

- Препознали смо значај ове манифестације која се одржава након година рецесије и кризе да промовишемо наш град, туристичке потенцијале и домаћи производ - рекао је новинарима портпарол Туристичке организације Бијељине Драган Тешић.

Он је истакао да је њихов циљ и јачање свијести о важности локалног путовања и куповине домаћих производа.

Избор Мис Републике Српске одржава се под покровитељством града Бијељина и Туристичке организације Бијељина у 19.30 часова у Центру за културу.