latinica  ћирилица
10/12/2022 |  11:13 ⇒ 11:14 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Упозорење због могућих временских непогода

Директорат црногорског Министарства унутрашњих послова за заштиту и спашавање упутио је упозорење због очекиваних временских непогода које би могле да доведу до подизања нивоа мора у јужном Јадрану и клизишта и одрона.
Црна Гора - Фото: РТРС
Црна ГораФото: РТРС

Из Директората наводе да се у сјеверним крајевима поподне очекује осјетно захлађење, са снијегом увече и током ноћи, а у приморским и централним дјеловима јака киша, локално краткотрајно олујно невријеме и јак јужни вјетар.

- С циљем правовременог и ефикасног дјеловања на најаву екстремних метеоролошких појава на подручју Црне Горе, Директорат за заштиту и спашавање послао је обавјештење свим учесницима у систему заштите и спашавања с циљем подизања нивоа оперативне спремности - истиче се у саопштењу.

Из Директората упозоравају да се у јужном Јадрану очекује краткотрајно подизање нивоа мора, јаки таласи, "узбуркано море и локални проблеми са водом дуж обале.

- Због интензивне кише и наглог прилива обилне количине воде, могућа су локална клизишта или одрони, посебно гдје су вршени озбиљни грађевински захвати гдје је нарушена природна повезаност тла - наводи се у саопштењу.

Директорат МУП-а за заштиту и спашавање позива грађане Црне Горе да своје активности прилагоде најављеној метеоролошкој ситуацији.