latinica  ћирилица
10/12/2022 |  14:21 ⇒ 22:01 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Састанак са "осморком" показао ефикасност (ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је састанак делегације СНСД-а са "осморком" о формирању власти на нивоу БиХ показао ефикасност и намјеру да се ради конструктивно у наредном периоду.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је рекла да је потребно убрзано радити на стварима за које постоји сагласност те да на данашњем састанку није било ријечи о персоналним рјешењима.

- Нисмо се бавили подјелом ресора и персоналним рјешењима и то су ствари којима ће се на озбиљан начин бавити сви учесници који ће формирати Савјет министара на једном од наших састанака за који вјерујемо да ћемо имати тек крајем сљедеће седмице - рекла је Цвијановићева.

Изразила је задовољство што се не инсистира на стварима за које не постоји сагласност, већ на питањима као што су инфраструктура, енергетика, стање буџета, демографије и образовања.

Према њеним ријечима, теме су биле опште ствари и политике, те намјере које власти треба да спроводе реализујући одређене пројекте.

Цвијановићева је рекла да је дио радне групе која ће у будућности моћи да разради одређена питања која су од животног интереса.