latinica  ћирилица
10/12/2022 |  15:09 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Барикаде на сјеверу КиМ, полиција за саобраћај затворила прелазе Јариње и Брњак (ФОТО/ВИДЕО)

На више локација у сјеверном дијелу Косова и Метохије Срби поставили барикаде у знак протеста због хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића.
Барикаде на КиМ (Фото: Илустрација) - Фото: РТРС
Барикаде на КиМ (Фото: Илустрација)Фото: РТРС

У сјеверном дијелу Косовске Митровице и Звечану, огласиле су се и сирене. У прекиду је и интернет и мобилна мрежа на сјеверу КиМ, преноси Спутњик.

Мањи број припадника косовске полиције распоређен је у Бошњачкој махали и у насељу Три солитера.

Већи број људи се окупио на улазу и излазу из Лепосавића, у Рудару код Звечана и у Србовцу.

Фото: РТРС

Ни пјешаци не могу преко Јариња и Брњака

Косовска полиција је у саопшењу потврдила хапшење Дејана Пантића и на административним прелазима Јариње и Брњак забранила саобраћај и возилима и пјешацима.

Полиција је саопштила да су неки путеви блокирани у општинама Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.

Наводи да је из безбједносних разлога, привремено затворила за саобраћај административне прелазе Јариње и Брњак. Полиција је упутила грађане да користе друге прелазе.

Фото: РТРС

Петковић: Хапшење Пантића је Куртијева брутална одмазда и застрашивање Срба

Припадници Куртијеве косовске полиције ухапсили су данас на административном прелазу Јариње Дејана Пантића, бившег припадника косовске полиције који је 5. новембра заједно са својим колегама напустио ову институцију, а који је до тада био ангажован у полицијској станици у Косовској Митровици, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

У Петковићевом саопштењу се наводи да је Дејан Пантић са супругом данас у преподневним сатима отишао у Рашку да обави приватне обавезе, нормално прешао прелаз и у повратку су му полицајци ставили лисице на руке и одвели га према посљедњим информацијама у базу косовске полиције у близини прелаза.

- Ријеч је о бруталној одмазди и застрашивању од стране Аљбина Куртија који је решио да сада прогони српске полицајце којима, без икаквих основа и доказа, покушава да припише дела са којима немају никакве везе не би ли тако покушао да застраши све Србе који не желе да трпе његов терор и кршење споразума. Тиме Курти жели да им се освети за то што су напустили све институције на сјеверу, укључујући и полицију - истиче Петковић.