latinica  ћирилица
10/12/2022 |  16:23 | Аутор: СРНА

Селак: Охрабрујуће поруке о важним пројектима у БиХ

Лидер Социјалистичке партије Српске Горан Селак поручио је да су се након састанка делегације СНСД-а са представницима "осморке" данас могле чути охрабрујуће поруке о важним пројектима у БиХ који више неће бити блокирани.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

- СПС се увијек залагалао за разговоре и поштовање надлежности Републике Српске, односно оба ентитета у БиХ и да сједну сва три народа и разговарају како би грађани живјели боље - рекао је Селак Срни, те подсјетио на проблеме које изазива инфлација проузрокована спољним утицајима.

Селак је истакао да је неопходно створити што бољи амбијент за грађане у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је на данашњем састанку делегације СНСД-а са представницима "осморке" договорено брзо формирање власти на нивоу БиХ и да успоставе први пут у БиХ посебну процедуру за бржи пролазак развојних пројеката.

Додик је додао да је договорено да се идуће седмице у оквиру тимова које су прецизирали одрже састанци како би се, како каже, упутили у рјешавање питања у вези са економијом и за институционално кретање, енергетику, инфраструктуру и све оно што буде дио заједничког интереса.