latinica  ћирилица
10/12/2022 |  16:26 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Договор СНСД-а и "осморке" треба добити подршку парламента БиХ

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је да договор, постигнут данас на састанку делегације СНСД-а са представницима "осморке", треба добити подршку парламента БиХ.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је за Срну рекао да је охрабрујућа порука која је послата са састанка у Бањалуци да пројекти у БиХ више неће бити блокирани, поготово када је ријеч о инфраструктури и привреди које су од животног значаја за грађане.

- Ако то буде испоштовано кроз овај мандат за који се припрема избор нове Владе Српске, односно Савјета министара, то ће само по себи бити довољно у односу на неке претходне периоде када је то заиста било немогуће и забрињавајуће - поручио је Чубриловић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је на данашњем састанку делегације СНСД-а са представницима "осморке" договорено брзо формирање власти на нивоу БиХ и да успоставе први пут у БиХ посебну процедуру за бржи пролазак развојних пројеката.

Додик је додао да је договорено да се идуће седмице у оквиру тимова које су прецизирали одрже састанци како би се, како каже, упутили у рјешавање питања у вези са економијом и за институционално кретање, енергетику, инфраструктуру и све оно што буде дио заједничког интереса.