latinica  ћирилица
10/12/2022 |  20:44 ⇒ 20:50 | Аутор: СРНА

Миливојевић: Положај Срба градити на јединству и слози

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изјавио је да подршка Републике Српске и Србије никада није била упитна, као и да је положај мостарских Срба у будућности неопходно градити на јединству и слози.
Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Велибор МиливојевићФото: СРНА

Миливојевић је поручио да је напад на Саборну цркву Свете Тројице у Мостару додатно отежао положај српског народа у овоме граду.

- На свима нама из политичког и духовног живота је да се ујединимо и окупимо како бисмо кренули у бољу будућност - рекао је Миливојевић вечерас за Алтернативну телевизију.

Према његовим ријечима, стање српске заједнице у Мостару доста је лоше, а одређени помаци су недовољни.

Он је подсјетио да су права грађана нарушена, поготово када је ријеч о запошљавању у Градској управи, те другим областима живота.

- И даље постоје мостарска насеља гдје нема воде што показује да нисмо равноправни са другим народима - нагласио је Миливојевић.

Говорећи о будућим плановима, Миливојевић је истакао да је потребно наставити учешће у власти како би се признао легитимитет свих народа у Мостару.

- Морамо учврстити наше коријене који су овдје одувијек били велики и позитивни - навео је Миливојевић, те закључио да су Срби дали највећи допринос у развоју Мостара.

Саборна црква Свете Тројице у Мостару у ноћи између уторка и сриједе, 6. на 7. децембар, опљачкана је, девастирана и покидани су сви каблови од електричне енергије.

Ово је 10. пут ове године да је овај храм опљачкан.